Thirza Kok

2014

2023

titel
Mam

techniek & materiaal
acryl op doek

afmeting
80 x 120 cm

datum
2020

 

We weten vaak niet waar ons voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en herkennen de groenten zoals ze in de moestuin groeien niet. De relatie die we hebben met ons eten fascineert haar. Thirza deelt haar kijk op de wereld van voedsel en probeert mensen te inspireren en prikkelen om hierover na te denken. Het schilderij Mam is een portret van haar moeder, die een van haar eigen kippen schoonmaakt. Een beeld dat langzaam verdwijnt.
Thirza Kok heeft een Brand & Packaging Design studio in Amsterdam. Studio Vondst is een eigenzinnig en onafhankelijke studio en werkt met bedrijven die focus leggen op duurzame groei.

Thirza Kok

HKU
LUCA Gent

Beeldend kunstenaar

plattegrond nr 61

Meer over Thirza