Séan Hannan

2015

2023

titel
Mind-Body Dichotomy

techniek & materiaal
siberisch krijt en spuitverf op papier

afmeting
125 x 42 cm

datum
2020

Seán Hannan is gefascineerd door zaken die aan ons zicht worden onttrokken. Complottheorieën en gelekte documenten vormen vaak de bouwstenen van zijn (video)-installaties en tekeningen, waarin hij de effecten van de huidige overdaad aan speculatieve informatiestromen omarmt en geregeld vermengt met persoonlijke verhalen.
Body-Mind Dichotomy toont een tweetal tekeningen van bestaande sculpturen waarover de woorden QAnon en Leaker gespoten zijn. Beide zijn verwijzingen naar complotdenken en het uitlekken van geheime informatie. Door deze beladen termen over de klassieke kunstgeschiedenis te leggen, gaan deze een ambigue relatie aan met de getekende sculpturen.

Séan Hannan


Rietveldacademie

Beeldend kunstenaar

plattegrond nr 69

Meer over Séan