Rikke ter Horst

2017

2023

titel
Breathing, bleaching, photosynthesis

techniek & materiaal
documentatie van installatie

afmeting
110 x 80 cm
32 x 60 cm

datum
2018

 

De installaties van Rikke ter Horst zijn een ontmoetingsplaats waarin de fysieke en historische eigenschappen van een ruimte een vermenging aangaan met de aanwezigheid van de bezoeker. In Breathing, Bleaching, Photosynthesis wordt de bezoeker deel van een artificiële bleekweide. Vroeger werd de witte was op bleekweides uitgespreid. Door de samenkomst van water, zonlicht, zeep en het gras ontstond er aan de onderkant van het laken een bleekproces. Dit proces is in de installatie nagebootst met hedendaagse, huishoudelijke apparatuur. Met het betreden van de ruimte wordt de ademende, zwetende bezoeker deel van het bleekproces.

Hieronder een afbeelding van de installatie met ontvochtigers, kabels, zonnebanken, adem, graszoden, groene zeep, condens en witte lakens.

Rikke ter Horst

ArtEZ

Beeldend kunstenaar

plattegrond 44

Meer over Rikke