Rachel Heemskerk

2014

2023

titel
MOTOR

techniek & materiaal
hd video-Installatie
10 minuten

afmeting

datum
2022

“Ik zie planeet aarde als een speeltuin die je in staat stelt je eigen realiteit te creëren. Deze ‘realiteit’ verandert voortdurend en onophoudelijk, daarom hebben we verschillende verhalen te vertellen.”
Beeldend Kunstenaar Rachel Heemskerk vertelt haar verhalen middels korte films, installaties, fotografie en performances.
MOTOR is het zintuigelijke resultaat van een onderzoek naar transformatie en kwetsbaarheid. Zoals een kreeft zijn pantser verwisseld om zichzelf te overleven, lijkt ook de mens van tijd tot tijd geen andere keuze te hebben dan zijn wapenrusting af te werpen om te kunnen groeien.

Rachel Heemskerk


Rietveldacademie

Beeldend kunstenaar

Het project van Rachel wordt gesponsord door Smulders Audiovisueel

Meer over Rachel