Koen Van Eeckhoutte

2019

2023

titel
Slang met Rode Stekels

techniek & materiaal
afvalhout, deuvels, schroeven, houtlijm en metaal

afmeting
55 x 35 x 36 cm

datum
2023

 

Van Eeckhoutte floreert op het gebied van geïmproviseerde meubel-kunst. Hij ging van vuilnisman naar kunstenaar en gebruikt nog steeds voornamelijk op straat gevonden materialen. Van Eeckhoutte als bedrijf ligt qua karakter tussen kunst en design, en volgt zo op het oog geen trends. Hij vindt handvatten in de eenvoud der vernietiging die plaatsvindt in elk creatie-proces. Van Eeckhoutte vindt veel belangrijke levens-filosofieën in de productie van tafels, en ziet het niet zozeer als vak maar als een verpuzzelde extensie van zijn eigen geest en denkwijze.

Koen Van Eeckhoutte

 

Beeldend kunstenaar

plattegrond nr 46

Meer over Koen