Pixelkaiju

2014

2023

titel
Naamloos

techniek & materiaal
lasergesneden hout, acryl verf

afmeting
1,80 x 1,80 cm

datum
2023

 

In een betoverende wereld, gehuld in een stormachtige nacht, onthulde een magisch blauw potlood zijn mysterieuze krachten aan de bekwame illustrator Jordy te Braak. Als een bliksemflits prikte het potlood in zijn vinger, en tot zijn verbazing kwam er geen druppel rood bloed tevoorschijn, maar een blauwe druppel die al snel veranderde in een speels monstertje genaamd Pixelkaiju. Vanaf dat moment vormden Jordy en Pixelkaiju een onafscheidelijk illustratie duo dat met hun creatieve toverkunsten de wereld betoverde met monsters, characters en art toys.

Als Pixelkaiju, de kunstenaar en illustrator, heeft Jordy zich jarenlang toegespitst op het creëren van monsterachtige doodle art tot aan bad ass art toys. Zijn inspiratiebronnen zijn te vinden in de 80ties Saturday morning cartoons en comics. De over-the-top storytelling uit die tijd heeft een diepe indruk op hem achtergelaten en heeft geleid tot zijn in-your-face, kleurrijke stijl van vreemde karakters die rechtstreeks uit een opvallende cartoon lijken te zijn gesprongen.

In zijn werk is de stijl duidelijk herkenbaar aan de dikke outlines en felle kleuren. Deze kenmerken vormen de basis van zijn kunstwerken, die variëren van schattige en knuffelbare karakters tot angstaanjagende monstercreaties. Pixelkaiju’s unieke talent om deze diverse karakters tot leven te wekken op papier of als art toys, maakt zijn werk zowel boeiend als veelzijdig.

Een van zijn bijzondere creaties is het masker dat hij voor Blauwdruk heeft gemaakt. Gebruikmakend van hout en acryl, heeft hij zijn inspiraties omgezet in een meesterwerk. Het masker toont zijn innerlijke vrolijke monster, dat barst van creatieve vibes die hij graag de wereld in slingert. De combinatie van zijn invloeden uit de 80ties, zijn kleurrijke stijl en zijn eigen fantasie heeft geresulteerd in een kunstwerk dat zowel speels als krachtig is.

Met elk nieuw kunstwerk dat Pixelkaiju creëert, opent hij de deur naar een wereld vol verbeelding en verwondering. Zijn monsters en karakters zijn niet slechts tekeningen op papier; ze hebben een eigen ziel en een verhaal om te vertellen. Ze brengen de toeschouwer terug naar hun jeugd, naar een tijd waarin de grenzen van de verbeelding eindeloos waren.

Als kunstenaar en illustrator heeft Pixelkaiju de kracht om mensen te intrigeren met zijn kunst. Zijn werk nodigt uit om de wereld te bekijken door een kleurrijke, fantasierijke lens en te genieten van de vreemde en prachtige wezens die zijn verbeelding voortbrengt. Door zijn kunst weet hij emoties op te roepen, glimlachen te schilderen en harten te veroveren. Met Jordy te Braak als de meester van het potlood en Pixelkaiju als zijn trouwe metgezel, is de kunstwereld een bijzondere plek vol verwondering en avontuur.


Pixelkaiju

Beeldend kunstenaar

plattegrond 20

Meer over Jordy