Jitske Bakker

2015

2023

titel
Raw footage – reworked

techniek & materiaal
film van timelapse opnames

afmeting
1280 x 720 pixels

datum
2020–2023

 

Jitske Bakker maakt tekeningen en ruimtelijk werk met papier. Tijdens een twee weken durende werkperiode in de Alter Steinbrecher am Piesberg (Osnabrück, DE) in 2020, verzamelde de kunstenaar zoveel mogelijk ruw beeldmateriaal van een groot vel dwalend papier. De met timelapse camera geschoten opnames werkte zij recent verder uit.
“Het papier is de drager van mijn handelen, de condities van de ruimte en de eigenschappen van het materiaal zelf. Het kent geen definitieve, vaste vorm. In contact met de omgeving en in een dans van continue verandering wordt een levend wezen opgeroepen.”

Jitske Bakker

 

Beeldend kunstenaar

plattegrond nr 62

Meer over Jitske