Emre Yasar

2021

2023

titel
Bleached collectie

techniek & materiaal
bleek, digitale vormgeving, hittedrukken en zeefdruk.
katoen, synthetische stoffen.

afmeting
verschillende pasvormen

datum
tussen 2022 en 2023

 

“Ik ben Emre, 26 jaar, woonachtig in Amersfoort en als bleekkunstenaar en creative ben ik eigenaar van mijn mode en kunstmerk Bleached Renaissance. Bleached staat voor het ontwikkelen en toepassen van verschillende bleektechniek en Renaissance staat voor het opnieuw belichten van vergeten thema’s en items.

Het werk dat ik zal presenteren voor deze Blauwdruk editite bestaat uit de actuele collectie van mijn kleding waar ik bij elk item een eigen hand aan heb gelegd in mijn atelier binnen de broedplaats OostWest, ook in Amersfoort. “

Dit doe ik nu 3 jaar, maar daarvoor was ik al veelvuldig bezig met design. Ik ben volledig autodidact maar leer van mensen in de design en fashion game waar ik weer inspiratie van op doe. De items bestaan voor een 2/3 deel uit tweedehands kledingstukken die ik dus upcycle. Door hier mijn eigen creativiteit op los te laten ontstaat er een nieuw volwaardig item. Maar hiernaast heb ik ook truien T-shirts die nog niet eerder zijn gedragen. De items zijn te categoriseren in de branche streetwear, maar heeft ook een kleine knipoog naar de wat luxueuze kledingmerken doordat er meer een concept, tijd en ambacht in zit dan wat je zou verwachten van een streetwear merk.

In de afgelopen jaren heb ik op meerdere events gestaan verspreid over Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. Dit zijn plekken waar mensen echt in aanraking komen met de kleding en waar ik men ook de context kan uitleggen van de kleding en het maakproces. Dit vind ik belangrijk, omdat bij Bleached Renaissance kleding niet zomaar kleding is, maar echt deel van jezelf kan worden. Ik voer een narratief tegen de consumptiecultuur waar mensen niet nadenken over wat ze willen dragen of na een tijd niet eens meer omkijken naar hun kleding. Kleding kan juist artistieke waarde hebben en dit kan zich uitstralen naar de drager.

 

Emre Yasar

 

Beeldend kunstenaar

Plattegrond nr 1

Meer over Emre