Elise Heinhuis

2021, de toekomst

2023

titel
Second Skin

techniek & materiaal
denim van oude spijker-broeken. Naaien, patchwork en schilderwerk.

afmeting
300 x 300 cm

datum
2021 – 2022

“Mijn kunstrichting is fashion, hoewel fashion niet altijd gezien wordt als kunst, is het dat toch zeker wel. Ik ben nu ruim 6 jaar actief binnen de fashionindustrie en wil dan ook met mijn werk laten zien dat je zoveel kan met kleding. Bij elk nieuw kunstproject laat ik mij inspireren door de stof. Ik start zonder plan en kijk waar de stof mij heen brengt en wat voor nieuwe ideeën er tijdens het experiment in mij opkomen. Ik ben al van kleins af aan veel bezig geweest met tekenen en schilderen en combineer dit dan ook graag in mijn fashionwerk. Zo zal je zien dat geen enkel item wat ik maak ‘simpel’ is, maar dat het altijd een combinatie van verschillende kunstvormen laat zien.”

Kleding is iets wat je elke dag draagt en waarmee je aan de wereld laat zien wie je bent. Kleding kan je ook wel zien als een soort tweede huid, vandaar dat mijn kunstwerk de titel ‘Second Skin’ gekregen heeft. Deze collectie bestaat uit meerdere kledingstukken die allemaal gemaakt zijn van oude jeans en tweedehands denim stof. Het werk is ontstaan vanuit een experiment om te kijken hoe je gebruik kan maken van oude en verwaarloosde materialen en daarmee een nieuw kunstwerk kan creëren. De items zijn gemaakt om te dienen als draagbaar kunstwerk voor meerdere mensen omdat ze geen vaste maat of label hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat laat zien aan de wereld. Vanuit dit idee ben ik ook mijn eigen bedrijf gaan starten wat draait om kleding als kunstwerk zonder labels zodat iedereen het kan dragen.

Elise Heinhuis

 

Beeldend kunstenaar

plattegrond nr 41

Meer over Elise