Thomas Thijssen

Hyperrealistische kunst: dit is de essentie van het werk van Thomas Thijssen. Deze awardwinning kunstenaar maakt daarbij gebruik van verschillende technieken: tekenen met houtskool, schilderen met olieverf, fotograferen en tatoeëren. Met zijn potlood, penseel of naald weet hij iemands ziel te vangen en brengt hij deze levensecht in beeld. Mensen zien zijn portrettekeningen op het eerste gezicht vaak aan voor een foto.

Thomas ontdekte zijn talent tijdens de coronapandemie. Hij had toen meer tijd en besloot zijn oude hobby op te pakken: als kind tekende hij graag. Zijn hobby bleek een passie: hij verloor alle besef van tijd en kon zich urenlang focussen op tekenen of schilderen. “Het is bijna iets magisch.” Zijn talent werd gelijk gezien en met zijn eerste portret won hij ook direct zijn eerste award. Inmiddels heeft hij deelgenomen aan meerdere expositiesen won hij het tv-programma Sterren op het Doek, waar hij internationale voetbalcoach Ronald Koeman portretteert. 

Bij zijn werk als kunstenaar komt Thomas’ achtergrond als fotograaf goed van pas. Zijn portretten zijn intrigerend en gingen de hele wereld over. Hij werd door Digital Photo Magazine uitgeroepen tot één van de vijf beste zwart-witfotografen wereldwijd. Thomas blijft zich als kunstenaar graag ontwikkelen. Hij maakt met houtskool en olieverf niet alleen vrij werk, maar ook portretten in opdracht. 

Thomas Thijssen

Jan 14, 1988
Rietveldacademie

Beeldend kunstenaar/fotograaf

Andere projecten van Thomas