Zoophis

Tartarus – installatie
Spatial-poetry door ZOOPHIS en Victor Dissel

Tartarus is een gedicht dat gaat over de scheidslijn tussen onder- en bovenwereld, realiteit en verbeelding, leven en dood. Het gedicht speelt met deze contrasten door middel van een verhaallijn die zich langzaam ontluikt: eenmaal begonnen met luisteren kan men geen detail missen om de sleutel tot het einde te vinden. Het is een tragisch liefdesverhaal, gebaseerd op combinatie van de mythe van Persephone en Hades en de Tantaluskwelling, gehesen in een modern jasje. Gespleten in twee perspectieven, worden beide kanten van het liefdesverhaal belicht. Aan de hand van zeer beeldende woorden en metaforen, wordt je als luisteraar gevraagd om je beeldende vermogen aan te zetten.

Deze ‘spatial-poetry’ act gaat in première tijdens kunstfestival Blauwdruk op 16 december 2022 en is een samenwerking tussen kleinkunstenaar Zoophis en audiovisueel kunstenaar en componist Victor Dissel.

Sophia Jessuran

Sopia 14, 1998
Rietveldacademie/autodidact

poetry

Andere projecten van Zoophis