Sarah van de Pol

Afgestudeerd aan de opleiding Fine Art & Design in Education aan de Hogeschool Utrecht onderzoek ik in mijn werk de concepten van het vrouwelijk schoonheidsideaal en hoe dit in invloed heeft op mensen, en met name op mijzelf. Door de onrealistische, perfecte beelden die we tegenkomen op onder andere sociale media, heeft het er naar toe geleid dat met name vrouwen meer geobsedeerd worden met hun uiterlijk en verlangen naar schoonheid. Deze zoektocht naar esthetiek kom ik ook in mijn werk tegen, en door soms letterlijk schoonheidsproducten te gebruiken zoals make-up, kan ik dit op een andere manier inzetten en de ruwheid opzoeken. Hierbij laat ik me voeden door toevalligheden die ik bewust op zoek. Verrassingen regisseren hierbij het maken.

Sarah van de Pol

29 december 2000‚Äč
HKU, Fine Art & Design in Education

Beeldend kunstenaar

Andere projecten van Sarah