Noud van den Boogaard

Als derdejaars student aan de HKU ben ik nog bezig met het polijsten van mijn werkwijze. In zekere zin is kunst voor mij het proberen te vertalen van dat wat gezegd moet worden doormiddel van verschillende media. Het materiaal dat je gebruikt kan in de juiste volgorde en compositie een vraag of een antwoord zijn. Een uitroep- of een vraagteken. In mijn installaties en sculpturen probeer ik deze ‘zinnen’ te schrijven in de ruimte. Wanneer ik aan een werk begin weet ik vaak niet van tevoren wanneer het ‘af’ zal zijn. Deze manier van werken geeft me de ruimte die ik nodig heb. Soms leg ik in het werk ook vanzelf extra focus op de vrijheid van alles wat mogelijk is en laat ik het een thema of onderdeel van het werk worden. Verder probeer ik de laatste tijd te kijken naar wat het materiaal terug zegt, en niet telkens te veel te bewerken en naar m’n hand te zetten. Ik heb gemerkt dat die dynamiek ook zorgt voor een goede toevoeging.

Noud van den Boogaard

22 november 1997
HKU, 2e jaar

Beeldend kunstenaar

Andere projecten van Noud