Mirjam Kneepkens

Door mijn werk kom ik op bijzondere plekken, zoals een kledingfabriek in Bangladesh, een theeplantage in Kenia of bij cacaoboeren in Ghana. Op de Instagrampagina @womenoftheworld.photography vind je een verslag van die reizen in de vorm van kleurrijke, portretten van krachtige, inspirerende vrouwen van over de hele wereld. Deze vrouwen spelen vaak een cruciale rol in de productie van items die wij kopen: ze maken onze kleding, plukken onze thee of verwerken de cacaobonen voor onze chocola. Op die manier zijn we met elkaar verbonden. Het ontmoeten van deze vrouwen maakt me bewust van de impact van mijn keuzes als consument. Door middel van fotografie hoop ik deze ‘women of the world’ – letterlijk – een gezicht te geven.

Mirjam Kneepkens

Jan 14, 1998
Autodidact

fotograaf

Andere projecten van Mirjam