Lukas Borra

Lukas Borra, een rasechte Amersfoorter in hart en nieren. Geboren in het jaar van de kampioenen (1988) en opgegroeid in een creatief gezin. Beiden ouders deden de kunstacademie en vader altijd bezig met cultuur in eigen stad. Zelf communicatie gestudeerd, want ja, lekker makkelijk. Zodra het diploma binnen was ging deze Borra echter het zakenleven in.

Hij ontdekte het maken van beeldende kunst pas tijdens zijn burn-out. De zoektocht naar wat hem echt vrij en gelukkig maakt bracht hem op een artistiek pad en daar kwam hij soms antwoorden tegen. Maar het gevoel van trots zijn op jezelf, op iets wat je gecreëerd hebt, iets wat je graag wilt delen, dat is een vorm van geluk waar hij heel lang naar op zoek is geweest. Soms wil je gewoon iets moois maken, soms wil je een boodschap delen, soms wil je gewoon een boodschap zenden.

Hij gebruikt een mix van allerlei stijlen. Abstract, street art, stenceling, graffiti en wat hij allemaal tegenkomt. Hoe vaak hoor je, ‘dat kan ik ook wel’. Nou, in plaats van het alleen te zeggen gaat Lukas het dan gewoon proberen en kijken of hij er gelukkig van wordt.

Lukas Borra

Jan 14, 1998
autodidact

Beeldend kunstenaar

Andere projecten van Lukas