Lorelinde Verhees

Big Fish Reading Bar, Lorelinde Verhees en anderen

I thought he would slip me the answer
John Lennon to Paul McCartney in India, at the Maharishi’s Ashram, 1968

Tijdens Blauwdruk verandert een stukje Oost West kortstondig in een literaire dive bar met tekstfragmenten, verhalen en poëzie rondom de uitwisseling tussen Oost en West in creativiteit en verruimd bewustzijn.
De Beatles zetten met hun verblijf in India (1986) de brug open voor de invloed van India in het Westen. David Lynch maakt films vanuit zijn onderbewustzijn. Hij beschrijft in zijn boek Big Fish hoe transcendentale meditatie hem daarbij helpt. In The White Album beschrijft Joan Didion de gebeurtenissen uit deze tijd als gefragmenteerd, waarbij de samenhang van het culturele narratief in het gewoel ten onder ging.
We reizen kris – cross, via plotselinge transformaties, langs sluipende inzichten, richting absurde, banale, poëtische en filosofische bespiegelingen over de relatie tussen creativiteit en expanded conciousness. Een ode aan mensen en creativiteit.
Lorelinde Verhees nodigt voor Blauwdruk een aantal mensen uit om aan elkaar en het publiek hun gekozen teksten in estafettevorm voor te lezen, waarbij opnieuw kris-cross relaties kunnen ontstaan tussen verschillende invalshoeken en vormen van benadering. Deze benadering sluit aan bij haar beeldende werk. Waarin de relatie van het subject tot de context waarin het verschijnt wordt aftast, en hoe deze elkaar wederzijds beïnvloeden en veranderen. Taal en tekst spelen een verbindende rol. Eerdere edities van de Reading Bar waren Lioness Bar, LEOXIII Tilburg (wegens Covid afgelast), All Tomorrow’s Party’s, Oudjaarsnacht 2021, Bed-Inn, over de liefde, 2018, en Ch-ch-ch-Changes, P/////AKT Amsterdam 2017.
Big Fish Reading Bar zal tijdens Blauwdruk twee keer plaatsvinden; tijdens de opening op vrijdag en op zondag. Een literaire ervaring waarbij jouw aanwezigheid het feest compleet maakt. Whiskey en Thee op de bar.
Wees welkom!

Lorelinde Verhees

1983
Academy of Art and Design St. Joost 

Conceptueel kunstenaar

Ch-ch-ch-changes – Reading Bar tijdens 24H EAST, P/////AKT Amsterdam 

Andere projecten van Lorelinde