Hylko Smit

Met een collectief aan makers hebben we voor Blauwdruk een audiovisuele reis gecreëerd onder de noemer ‘Caelum’. Dit is het latijnse woord voor hemel, paradijs. Wat houdt dit in? En hoe kom je hier? We zijn in het werk op zoek gegaan naar de sleutels die de poorten van het paradijs kunnen openen. Een poëtisch stuk van Nadia Azimzadeh, de geluidscompositie van Victor Dissel, 3D-ontwerpen van Chris Kore en de filmische vertaling door Bobby Littlejohn en Hylko Smit nemen de kijker mee naar de plek waar een glimp van een gouden reflectie opgevangen kan worden. Door goed te luisteren kun je ‘Eden’ horen fluisteren.
Iedereen is op zijn eigen manier op zoek naar zijn paradijs. Hen die de essentie van hun zijn uitdrukken in wat ze doen, die zich los maken van ruimte en tijd in een onuitputtelijke flow, hebben geluisterd naar iets in ons wat buiten ons om werkt. Iets wat zich manifesteert als je ergens magnetisch door gegrepen wordt. Om tekenen te ontvangen moet je present zijn en naar binnen keren. Weten wie jij bent en wie jij was.
Bobby Littlejohn – Film Director
Chris Kore – CG Artist
Nadia Azimzadeh – Spoken Word
Victor Dissel – Sound Composition
Hylko Smit – Director

Hylko smit

Jan 14, 1998
autodidact

Director

Andere projecten van Hylko