Gemma Oosterhof

Gemma Oosterhof studeerde in 2020 af aan ArtEZ in de richting Illustration Design met het project Reuzen gooien met stenen.

Gemma speelt in haar werk veel met het thema ‘maakbaarheid’ en gebruikt verschillende technieken om tot een eindwerk te komen. Herhaling en aandacht voor detail staan dan ook centraal.

Tijdens het maakproces voelt Gemma zich vrij om te associëren. Ze haalt beeld uit elkaar en zet het vervolgens op een andere manier weer in elkaar. Ingewikkelde onderwerpen geeft ze lucht door humor en fragmentatie. Dit gaat hand in hand met een gevoeligheid en zorg voor de opbouw van het werk en het verhaal dat ze wil vertellen. Op deze manier ontstaan er installaties en composities waarbij Gemma de kijker wil meenemen naar een verstilde wereld waar ruimte is voor reflectie. 

 

Gemma Oosterhof

1988
Artez

gemmaoosterhof.nl

Illustrator

Andere projecten van Gemma