BLAUWDRUK 16, 17 en 18 december 2022

in samenwerking met OostWest-city en festival Straight From The Horse’s Mouth

Ieder jaar worden tussen de 15-20 jonge kunstenaars met een Amersfoortse hartslag uitgenodigd om de blauwdruk van hun oeuvre te tonen op een bijzondere locatie in de gemeente Amersfoort. De tentoonstelling wordt georganiseerd door drie Amersfoortse kunstprofessionals die gedurende een jaar hun ogen en oren openhouden voor nieuwe talenten. Deze jonge kunstenaars zijn veelal multidisciplinair en krijgen de kans om hun werk tentoon te stellen aan breed publiek.

Een Amersfoortse hartslag hebben, wat kan betekenen dat zij in deze stad zijn opgegroeid, hier woonachtig zijn, of een andere bijzondere band hebben. De term ‘jonge kunstenaar’ is gekozen, omdat de deelnemers vaak op jonge leeftijd deelnemen aan Blauwdruk033. Toch zijn er in het verleden ook wat oudere jongeren uitgenodigd, omdat zij nog niet lang in de praktijk bezig waren met beeldende kunst. De jonge deelnemer ooit was 16 jaar oud, de oudste rond de 50.

Blauwdruk staat niet op zichzelf. Blauwdruk zoekt de verbinding. Die verbinding is te zien aan de inbedding binnen de activiteiten van de StadsGalerij. Blauwdrukkers worden gevolgd en krijgen naderhand een plek in een van de exposities van De StadsGalerij. En ook KAdE weet het Amersfoortse talent te vinden. Zo was bijvoorbeeld tijdens de expositie Krijt een zaal ingericht voor zeven Blauwdrukkers. Blauwdruk kan zich met recht de springplank voor jong talent noemen.

Dit jaar is Blauwdruk neergestreken op een wel heel bijzondere plek: OostWest-city. Een plek waar jonge Amersfoorters hun creatieve ideeën kunnen botvieren. Een plek ook waar Blauwdruk een groot aantal van oud-deelnemers gaat tegenkomen. Wat Blauwdruk dit jaar helemaal tot een manifestatie van jewelste maakt, is de samenwerking met het festival Straight From The Horse’s Mouth op de zaterdag.

Blauwdruk is een fantastische samenwerking aangegaan met OostWest City én met het gloedjenieuwe festival Straight From The Horse’s Mouth. Dit festival vindt plaats op de zaterdag. De deuren zijn open vanaf 14:00 uur. Voor de zaterdag kunnen combi-tickets gekocht worden bij eventix.

Het combi-ticket kost € 15,–